Tlf.: 22 83 04 00
Bedriftsmegling

Tross finanskrisen - om du ønsker å selge firmaet!

Å selge firmaet sitt er i normale fall en spesiell prosess. Nå i et tøffere økonomisk klima blir det nye utfordringer. For å nevne noen: Kjøperne har større vanskeligheter med å finansiere kjøpet, dårligere økonomiske resultater hos både selger og kjøper gjør det krevende å få en bra pris respektive ha ryggrad til å betale kjøpet.

Mange har i utgangspunktet for høye forventninger til verdien av bedriften sin. Nå må prisforventningene ytterligere tilpasses dagens og de nærmeste årenes prognoser. Det innebærer mest sannsynlig at flere salg kommer til å ha en earn-out modell. Det vi si at en betydelig del av kjøpesummen utbetales over tid, avhengig av hvordan den solgte virksomheten produserer de kommende årene.

Samtidig som tøffere tider påvirker salgsprisene, øker de også nødvendigheten for sammenslåinger. Når konkurransen øker, kundemassen blir for liten til å drive lønnsomt, slitasjen på bedriftseieren stiger, så øker også behovet for å rasjonalisere virksomheter. Det er få virkemidler som å slå sammen eller å kjøpe virksomheter, som så raskt kan øke lønnsomheten.

I dag er det flere bransjer med negativ utviklingen. Da er det viktig å ta affære i tide for å finne en partner eller ny eier slik at man sammen når en optimal størrelse og med det øker muligheten for en god inntjening. Spesielt interessent er det for virksomheten som balanser rundt et nullresultat eller taper penger. Ønsker eieren å trappe ned eller gjøre noe helt annet, blir effekten av å kutte ett årsverk sammen med samlokalisering, felles regnskapsførsel og øvrig administrasjon, at virksomheten plutselig er lønnsom igjen.

Men det gjelder å ikke vente for lenge. Har man som eneeier gått tom, ikke investert nok i vedlikehold og utvikling av produkter og arbeidsprosesser, da kan det lett skje at når man agerer, er det allerede for sent. Vi møter mange selskaper som går konkurs, men som sannsynligvis kunne blitt solgt om salgsprosessen hadde begynt 6 måneder før.

Er du interessert? Vil du selge bedrift eller kjøpe bedrift?

Det begynner med å ta en samtale med oss:

Connecto Bedriftsmegling AS - Telefon: 22830400

 

 

Flere artikler om bedriftsmegling.

Bedriftsmegling på Facebook Bedriftsmegling på Twitter Bedriftsmegling på LinkedIn Til toppen