Tlf.: 22 83 04 00
Bedriftsmegling

Finanskrise – sluttpakke – har ”driven”? – tør du ta skrittet!

I dag er det mange virksomheter som sliter. Mange må slanke organisasjonen og noen av arbeidstagerne får sluttpakker. Andre virksomheter er på vei mot eller går konkurs og mange tvinges til å finne seg en nytt jobb.

Mange har en gründer i seg men av ulike grunner ble det aldri noe av å starte eget. Kanskje mange flere burde bruke finanskrisen og dets problemer som et avspark til å gjøre det man alltid har ønsket å gjøre - drive eget. Ta slutpakken, eller be om en sluttpakke for å starte en egen virksomhet.

Å være gründer låter bra - men spør dem, mange vil nok å si at de første årene var ekstra slitsomme. Kanskje det tok 2 eller 5 år før bedriften ble lønnsom. Hvorfor ikke å ta pakken og kjøpe en eksisterende virksomhet? En virksomhet med produkter, kunder, system og historikk. Ofte kan virksomheten ha et større potensial for kjøperen enn hva dagens eiere oppnår. Grunnene til det kan være mange. Men det er ikke uvanlig at den enkle sannheten at har man drevet på med noe i noen 10-år, har man ikke samme interesse som før til å stå på og videreutvikle virksomheten. Nytt blod og ny kompetanse på eiersiden løfter som oftest eldre selskaper.

Eldrebølgen, og etterkrigsgenerasjonenes pensjonering, gjør at mange interessante selskaper er til salgs. Enten kan man kjøpe hele virksomheten med en gang, eller man kjøpe seg gradvis opp i selskapet. Det siste minker kravet til kjøpers finansielle ryggrad, men er imidlertid ikke alltid lett å få til. Redusert risiko for kjøper betyr som oftest tilsvarende økt risiko for selger. Men med en strukturert prosess kan man få det til. Mange forskjellige typer av virksomheter er tilgjengelige. Også enmannsselskaper. Det er bl. annet mange virksomheter som passer for ingeniører å overta.

Her er det opp til deg selv hvis du tør å bruke finanskrisen som et verktøy til å tørre det du alltid har drømt om - jobbe for deg selv. Livet som bedriftseier er ikke enkelt. Men å være sin egen sjef gir også en indre tilfredsstillelse som er vanskelig å få som ansatt.

Du vet selv om du tror deg å ha har teften til å drive et firma. Valget om å velge enn gullklokke for lang og tro tjeneste å være en skapgründer eller å tørre å komme ut - det valget er ditt.

Er du interessert? Vil du selge bedrift eller kjøpe bedrift?

Det begynner med å ta en samtale med oss:

Connecto Bedriftsmegling AS - Telefon: 22830400

 

 

Flere artikler om bedriftsmegling.

Bedriftsmegling på Facebook Bedriftsmegling på Twitter Bedriftsmegling på LinkedIn Til toppen