Tlf.: 22 83 04 00
Bedriftsmegling

Hvorfor bør du bruke en bedriftsmegler?

For å finne en god kjøper.
Det er i denne fasen en bedriftsmegler virkelig legger grunnlaget for et godt salg. Bedriftsmeglerens oppgave er å identifisere de aktørene som vil tjene mest på å kjøpe bedriften din, eller gå inn i et mer begrenset engasjement på eiersiden. Det ideelle er å finne en bedrift som har en strategisk interesse av virksomheten din. De som ser muligheter for en industriell løsning der det tas ut synergier - slik at det skapes verdier i oppkjøpet - er ofte beredt til å betale for det. Er flere aktører aktuelle, ligger det godt til rette for en budrunde, og dermed en bedre salgspris. Svært ofte blir kjøperen en bedrift som ikke nevnes som mulig kandidat av selgeren selv.

For å få en bedre pris.
Det gjelder å gjennomføre forhandlingene slik at verdiene økes og eksisterende tilbud forbedres. Vi har lang erfaring innen forhandlinger her til lands - og mange andre steder i verden. Det er avgjørende å ha en mellommann i ofte intense og følelsesladde forhandlinger. En erfaren bedriftsmegler kan ta de harde punktene, slik at ikke atmosfæren mellom oppdragsgiveren og den potensielle kjøperen ødelegges. Det er også viktig å sile informasjon, slik at man gir tilstrekkelig informasjon til serøse aktører, men holder igjen der nysgjerrigheten er større enn betalingsevnen. Og at informasjonen er strategisk plassert i henhold til en strukturert forhandlingsstrategi.

For å redusere risikoen.
Et bedriftssalg er en komplisert og krevende prosess. De fleste selgere ønsker ikke å få sin første erfaring med bedriftssalg - når de skal selge sin egen bedrift. Det står simpelthen for mye på spill. For de aller fleste er bedriften et resultat av mange års innsats. Da er det viktig å få ut de potensielle verdiene. Derfor bringer de inn en erfaren og profesjonell bedriftsmegler. Og kostnadene utgjør en rimelig del av de realiserte verdiene. Bruk av en bedriftsmegler gjør at du kan konsentrere deg om den daglige driften av bedriften. Slik at ikke det du skal selge mister verdi i løpet av salgsprosessen.

Er du interessert? Vil du selge bedrift eller kjøpe bedrift?

Det begynner med å ta en samtale med oss:

Connecto Bedriftsmegling AS - Telefon: 22830400

 

 

Flere artikler om bedriftsmegling.

Bedriftsmegling på Facebook Bedriftsmegling på Twitter Bedriftsmegling på LinkedIn Til toppen