Tlf.: 22 83 04 00
Bedriftsmegling

Bedrift til salgs / partnersøk

Hybeko Irgens as søker ny eier

Bedriftsmegling sak ID 213

Virksomhet: Løfteutstyr og vareheiser

Status: SOLGT

Sammendrag av selskapet:

 

  • Etablert som selvstendig AS i 1989 og omsetning / resultat i 2010 var 4 / 0,7 MNOK.
  • Det er stort vekstpotensial for produktene, samt mulighet for utvidelse av sortimentet
  • Det er et betydelig vekstpotensial i ettermarkedet, både på delesalg og service.

 

Hybeko Irgens AS ble etablert i 1989 som eget AS etter en tredeling av selskapet Hybeko AS. Hybeko Irgens har spesialisert seg på å levere løsninger tilpasset hvert enkelt oppdrag, og selskapet hovedprodukter er løftebord og vareheiser. I tillegg har de bl.a lasteramper, sakseplattformer og personelløfter i sortimentet. Hybeko Irgens representerer flere utenlandske leverandører og har eksklusiv forhandleravtale med Power-lift i Danmark. Noen løsninger kommer ferdig fra leverandør, mens i andre løsninger blir komponentene tilpasset og satt sammen i Norge.

 

Kundene. Selskapet leverer produkter og løsninger til mange forskjellige virksomhetsområder. Dette er alt fra store industri- og varehandelsbedrifter til offentlige institusjoner som bl.a teatre og andre kulturinstitusjoner. I tillegg leverer man løsninger til byggentreprenører og noe til aktører i offshorebransjen. 40 % av dagens ordre er repeat-ordre og selskapet har i dag en betydelig ordre-reserve (2,7 MNOK), dvs ordre som allerede er bestilt for levering på et senere tidspunkt i 2011.

 

Eierskap. Selskapets eier har en lang yrkeskarriere bak seg og ønsker nå å trappe ned sitt yrkesliv. Han søker derfor etter den/de som kan være med å videreføre og videreutvikle Selskapet med dets produkter. Selskapets eier er fleksibel med egen arbeidsinnsats i en overgangsperiode.

 

Aktuelle kjøpere av Selskapet kan være:

 

  • Konkurrenter i samme marked som ønsker å øke sin markedsandel samt utvide sitt produktsortiment med Hybeko Irgens sine produkter.
  • Selskap som har komplementære produkter og kan oppnå synergier med selskapets sortiment.
  • Selskap som har ledig kapasitet på service og vedlikehold og som samtidig ønsker å ha egne anerkjente produktløsninger for salg.
  • Noen som ønsker å eie og drive en virksomhet, men som vil slippe den usikre gründerfasen.

Bedriftsmegling på Facebook Bedriftsmegling på Twitter Bedriftsmegling på LinkedIn Til toppen