Tlf.: 22 83 04 00
Bedriftsmegling

Bedrift til salgs / partnersøk

”Unikt” bildelskonsept med stort utviklingspotensiale søker vekstpartner

Bedriftsmegling sak ID 207

Virksomhet: Bildelskonsept

Status: Solgt

Dagens virksomhet. Selskapet selger bildeler til to anerkjente bilmerker, og har 20 års erfaring med salg fra én lokalisering på Østlandet. De siste årene har man via internett og en egenutviklet kunnskapsdatabase, justert tjenester og produkter med fokus på resultatforbedring og raskere omløpshastighet på varelager. Forventet omsetning i 2010 er 41 MNOK med en resultatgrad på ca 12 %. Selskapet har gode rutiner internt og har hatt overskudd i alle år siden oppstart for 20 år siden.

 

Selskapets nettbaserte salgsløsning er egenutviklet og unik. Antagelig blant de aller beste i bransjen, ikke bare i Norge, men også internasjonalt. Man har systematisk bygget opp en intern kunnskapsdatabase i løpet av 20 år med detaljert informasjon om produktene. Den gir ansatte, spesielt nyansatte, mulighet til å veilede kunden og raskt finne frem til rett produkt. Det er et stort potensiale i å bruke samme nettløsning og database i andre nordiske og europeiske land.

 

Markedsandelen i Norge er estimert til ca 1 % mot sine «egne» merker. Det implementeres nå et 3. bilmerke, som vil være et godt supplement til de 2 merkene som føres i dag. I oktober fikk utvalgte verksteder egen innloggingsfunksjon på nettsiden med egne rabattavtaler. Dette skal iverksettes for alle verksteder i løpet av 2011.

 

Gode innkjøp fra Europa og Asia. Selskapet har gjennom mange års praktisk erfaring, testing i eget verksted og videresalg lykkes i å bygge opp et nettverk av kostnadseffektive produsenter og leverandører. Disse kan også levere bildeler og bilrelaterte produkter til andre bilmerker.

 

Vekstpartner. Eierne, som har bygget opp selskapet, ønsker å være med i det kommende løftet, men ser at man trenger en vekstpartner for å nå selskapets fulle potensiale. Det ønskes finansiell ryggrad og internasjonal erfaring for raskere å kunne ekspandere i Norge og andre land. Alternativt en partner som trenger selskapet i sin egen virksomhet i Norge. Med det nye gruppeunntaket i EU som trådte i kraft 1.juni i år åpnes det for nye muligheter.

 

Dagens eiere ønsker å arbeide i operativ drift sammen med vekstpartneren for å lykkes. Man har tidligere utviklet et kjent bilprodukt, som etter mange år fortsatt har sin unike profil og selger godt.

Bedriftsmegling på Facebook Bedriftsmegling på Twitter Bedriftsmegling på LinkedIn Til toppen