Tlf.: 22 83 04 00
Bedriftsmegling

Bedrift til salgs / partnersøk

Tavlebygger i Oslo søker ny eier

Bedriftsmegling sak ID 205

Virksomhet: Tavlebygger

Status: Solgt

Tavlevirksomheten til Wethal El-fag AS er solgt til Tavlebyggern AS med virkning fra 01.01.11. Navnet vil bli Wethal Tavleteknikk AS, og vi vil fortsatt være i samme lokaler i Haslevangen 45. Det vil bli sendt ut nye telefonnummer og mail-adresser når dette er klart. Wethal Tavleteknikk vil i hovedsak jobbe mot kjøl/frys-segmentet samt automasjonstavler, og vil da ikke være en direkte konkurrent til Tavlebyggern AS, som hovedsakelig jobber med distribusjonstavler. Vi mener dette vil styrke begge selskapene, da det vil være mulighet for å veksle kapasitet og kompetanse mellom disse, samt at vi kan yte bedre service til våre kunder. Vi ser fram til et fortsatt godt samarbeid, og ta gjerne kontakt ved evt spørsmål. Mvh Harald Nystog Ny daglig leder : Bjørn Stengrimsen tlf 40407424, eller mail bjorn@tavlebyggern.no

 

Nøkkelinformasjon:

 

  • 5 ansatte, 4.5 årsverk
  • Omsetning i 2009 var ca 7 MNOK, med et driftresultat ca null kroner (grunnet ordre svikt hos en viktig kunde)
  • Ble etablert for ca 20 siden.

 

Selskapets tavlebygging er rettet mot et spesielt segment der man er kjent over hele landet. Salget er dog hovedsaklig til kunder i Osloområdet / Østlandet. 90 % av tavlene blir levert til selskapets nisjesegment, 10 % er tavlesalg til bygg. I 2010 forventer man en omsetning respektive driftsresultat på 8,5 og 0,5 MNOK.

 

Dagens eier ønsker å fokusere sin energi på andre deler av selskapets virksomhet. Vedkommende er fleksibel og forberedt på å bistå ny eier for å få en god overføring av tavlebyggervirksomheten. Eier arbeider 50 % i den del av selskapets som skal selges og 50 % i den andre virksomheten. Hans rolle er å være daglig leder og administrator – det er de ansatte som har den tekniske fagkompetansen og gjennomfører oppdragene.

 

Det største potensialet for å øke lønnsomheten er å ha en eier med 100 % fokus på virksomheten, aktiv og oppsøkende markedsføring (i dag blir de kontaktet av kundene) og synergier med annen tavlebyggervirksomhet. De ansatte har lang fartstid i selskapet og har en god teknisk kompetanse. .

 

Mulige kjøpere kan for eksempel være selskaper / personer som:

 

  • Har behov for økt kapasitet / flere ansatte innen tavlebygging
  • Har komplementære produkter el. tjenester og dermed kan få synergier med virksomheten
  • Ønsker innpass i selskapets nisjemarked
  • Ønsker egen lokalisering på Østlandet
  • Ønsker å drive egen virksomhet, men vil slippe den usikre gründerfasen.

Bedriftsmegling på Facebook Bedriftsmegling på Twitter Bedriftsmegling på LinkedIn Til toppen