Tlf.: 22 83 04 00
Bedriftsmegling

Bedrift til salgs / partnersøk

Til en tavlebygger på Østlandet søkes ny eier eller partner.

Bedriftsmegling sak ID 169

Virksomhet: Tavlebygger

Status: Solgt

Skarnes Elektro AS i overtar Tavlebyggern AS i Lillestrøm. Skarnes Elektro er et datterselskap til Forus Elektro Automatikk AS. I løpet av 15 år har man bygget opp en av Norges største tavlebyggere til industri, skip, offshore og ventilasjonsbransjen. I dag har virksomheten ca 160 ansatte. Med kjøpet av Tavlebyggern har man styrket sin tilstedeværelse på Østlandet. Fra før har man avdelinger i Skarnes, Moss og Hokksund. Samlet omsetning i gruppen blir etter overtagelsen mer enn 300 MNOK. ”Tavlebyggerbransjen er inne i en konsolideringsfase, der mange små aktører kommer til å bli kjøpt opp. Vi er en del av den prosessen, og vi planlegger videre oppkjøp. Vår modell er å bygge flere lokale enheter rundt vår hovedbase i Stavanger. Dette gir oss stordriftsfordeler samtidig som vi kan fordele produksjonen mellom de forskjellige enhetene i Norge, for å gi kundene den mest kostnadseffektive løsningen”, sier Skarnes Elektros styreleder Sigve Skimmeland.

 

Selskapet er / har:

 

  • Ca 10 ansatte
  • En estimert omsetning i 2008 på 20 MNOK, med et forventet driftresultat på 12-15 %
  • Veletablert.

 

Selskapet produserer og selger i hovedsak vanlige fordelingstavler, men også noen automasjonstavler.

 

90 % av selskapets kunder er lokalisert på Østlandet. Kundegruppen er hovedsakelig elektroinstallatører. Dagens eier ser at selskapet er ved et veiskille: Enten fortsette den positive utviklingen gjennom videre vekst, ved å ansette flere medarbeidere og mellomledere, eller la virksomheten ekspandere i en ny organisasjon.

 

Dagens eier finner det senere alternativet mest attraktivt, da han ønsker å slippe hovedansvaret for de administrative rutinene og fokusere mer på de faglige oppgavene. Han ønsker å fortsette i virksomheten, men i en annen rolle.

 

Mulige kjøpere kan for eksempel være selskaper som:

 

  • Har komplementære produkter eller tjenester og dermed kan oppnå synergier med selskapets produkter. Det kan for eksempel være aktører innen elektroinstallasjon, totalentreprenører eller andre virksomheter innom byggebransjen
  • Ønsker en større markedsandel eller samlokalisering i selskapets lokaler
  • Ønsker en egen lokalisering på Østlandet.

Bedriftsmegling på Facebook Bedriftsmegling på Twitter Bedriftsmegling på LinkedIn Til toppen