Tlf.: 22 83 04 00
Bedriftsmegling

Bedrift til salgs / partnersøk

Betongprodusent søker ny eier til deler el. hele virksomheten.

Bedriftsmegling sak ID 155

Virksomhet: Betongprodusent

Status: Solgt

SOLGT. Unicon kjøper Rjukan Ferdigbetong AS og Ferdigbetong Anlegg AS Unicon har signert avtale om kjøp av selskapene av Øyvind Alseth. Viksomhetene fortsetter som før med leveranser av ferdigbetong fra anlegget på Rjukan og aktiviteten med de 3 mobile betongstasjonene. "Rjukan Ferdigbetong er en fin geografisk utvidelse av vår region Øst, " sier adm.dir. Stein Tosterud i Unicon, "og de mobile aktivitetene gir oss ny kompetanse og nye arbeidsmåter innen denne sektoren." Øyvind Alseth tiltrer som Leder av mobilavdelingen i Unicon, og går inn i Unicons ledergruppe. Unicon er Norges største aktør på ferdigbetong, og vil etter dette ha 33 stasjonære betongstasjoner samt 6 mobile verk. "Vi har et fokusert og godt konsept for moderne ferdigbetongvirksomhet, og dette konseptet er veldig godt egnet for vekst," forklarer Tosterud, som håper det vil oppstå flere muligheter for oppkjøp i året som kommer. Rjukan Ferdigbetong og Ferdigbetong Anlegg omsatte i 2007 for ca 46 mill. kr. og har samlet 10 ansatte.

 

Selskapet er / har:

 

  • Produksjon med både stasjonære & mobile anlegg
  • Omsetning i 2006 på ca 30 MNOK, lønnsom drift
  • 11 ansatte.

 

Selskapet ble etablert av dagens eier i 1996. Man har 7 ansatte i den mobile produksjonen, 4 i det stasjonære anlegget. Selskapet har 3 mobile betongstasjoner som på oppdrag produserer ferdigbetong i hele landet. Hovedproduktet er ferdigbetong, men man tar også på seg betongtransport- og betongpumpeoppdrag. Det stasjonære betongblanderiet har normalt en årlig kapasitet på 5 - 6.000 m3 og er lokalisert ca 2 timer fra Oslo. Hovedproduktene er:

 

  • Ferdigbetong
  • Støpesand
  • Pukk
  • Transport.

 

Dagens eier ser større muligheter for selskapet ved at det blir en del av en større organisasjon. Eieren er åpen for å finne fleksible løsninger for å sikre en god integrasjon av sin virksomhet hos kjøper. Det kan være at han arbeider videre i virksomheten etter en overtagelse, eller at kun deler av virksomheten blir overdratt.

 

Mulige kjøpere kan for eksempel være selskaper som:

 

  • Ønsker å øke sin markedsandel eller produksjonsvolumet
  • Har komplementære produkter eller tjenester og dermed kan oppnå synergier med en betongprodusent
  • Ønsker å ha egen produksjon for å dekke en del av sitt behov av betong.

Bedriftsmegling på Facebook Bedriftsmegling på Twitter Bedriftsmegling på LinkedIn Til toppen