Tlf.: 22 83 04 00
Bedriftsmegling

Bedrift til salgs / partnersøk

Frontec as - en importør av grafiske komponenter med tilhørende elektromekanikk søker vekstpartner.

Bedriftsmegling sak ID 141

Virksomhet: Importør / Elektromekanikk

Status: Solgt

Selskapet er / har i dag:

 

 • Selskapet har 5 års drift med god utvikling.
 • Omsetningen i 2005 var 5 millioner, med et budsjett i 2006 på 7,2 MNOK.
 • Kundene er hovedsakelig større nordiske elektronikkprodusenter.
 • Produktene er frontfolier, paneler, membrantastaturer, silikontastaturer og produktmerking.
 • Produksjonen skjer i Kina, Taiwan og Malaysia. Til forskjell fra de fleste av sine konkurrenter som har egne fabrikker - og som dermed får høye faste kostnader i mindre fleksibilitet.
 • 4 ansatte, blant annet 1 med mandarin som morsmål.

 

Selskapet ønsker framover:

 

 • Sterkere satsing på paneler og kabinetter til samme kundegruppe.
 • Tilby totalansvar for elektromekanikk til kundene.
 • For kundene innebærer dette å samle innkjøpet på færre leverandører og større fokus på egne kjerneområder.
 • For selskapet vil dette omfatte leveranser av større verdi enn produktene som leveres i dag, og skape en unikitet i markedet.
 • Øke tjenesten av mekanisk design og 3D-modellering i samarbeid med partnere i Malaysia.

 

Frontec konkurrerer i dag primært med nordiske produsenter med egne fabrikker. Frontecs forretningsidé er å jobbe med asiatiske leverandører med større produksjonsanlegg og nyere tekniske løsninger, som gir rimeligere produkter og mer fleksible løsninger.

 

Selskapets hovedprodukter er frontfolier, tastaturer og produktmerking for elektronikkprodukter. Ulike komponenter produseres ved fabrikker med ulike spesialområder, og gjør at selskapet kan tilby et bredt produktspekter. Selskapet har utviklet en ”Supplyers' manual”, som sikrer at produkter fra ulike fabrikker emballeres og merkes likt. Alle produkter er kundespesifike og produseres kun mot ordre. Kontrakter med enkelte kunder omfatter logistikk og lagerhold, og garanti for at produktene avropes innenfor 6-12 mnd.

 

Selskapet har det siste året utvidet produktområdet til å også omfatte komplette paneler og kabinetter. Selskapet har etablert samarbeid med fabrikker i Asia for produksjon av kundedesignede kabinetter i plast og aluminium, samt kortfronter ihht. IEEE standard. Disse produktene har synergi til eksisterende kunder og større økonomisk potensiale enn dagens produkter.

 

Bedriften opplever at når kundene møter sterkere konkurranse, gir dette større etterspørsel etter produktene og tjenestene bedriften tilbyr. Frontec representerer med dette en ny måte å levere mekanikk med elektronikkomponenter til elektronikkindustrien, som omfatter totalansvar og internasjonal sourcing. For kundene betyr det enklere logistikk og lavere priser.

 

Her har bedriften et stort vekstpotensial, men behøver en solid partner med markedskompetanse og erfaring for å raskt utvikle markedet, og for å i sin nisje bli den største aktøren og dermed oppnå god lønnsomhet.

Bedriftsmegling på Facebook Bedriftsmegling på Twitter Bedriftsmegling på LinkedIn Til toppen