Tlf.: 22 83 04 00
Bedriftsmegling

Bedrift til salgs / partnersøk

Datafirma søker ny eier.

Bedriftsmegling sak ID 139

Virksomhet: Data

Status: Solgt

Sammendrag; Selskapet er / har:

 

  • Etablert i 1995, i 2005 en omsetning på drøyt 2,9 millioner kroner
  • I overkant av 1 million i driftsresultat før skatt og lønn til de to eierne
  • Selger hardware, yter tjenester innenfor teknisk drift/support og driver webhotell
  • Stabil og positiv salgs- og resultatutvikling, lojale og tilfredse kunder
  • Ca 150 aktive kunder i 2005, 95 % lokalisert i Oslo, 5 % i Bærum
  • 3 ansatte, 2 eiere samt 1 kontor-/sentralbordmedarbeider i halv stilling.

 

Selskapet har ca. 150-200 kunder, hvorav de 10 største i 2005 utgjorde ca. 55 % av omsetningen, den største alene ca. 13 %. Drifting av webhotell/epost-tjenester står for en omsetning på ca. 120.000 kroner per år og krever minimalt med oppfølging/kostnader. Salg av hardware (PC, servere, tilhørende programvarelisenser) har en omsetning på ca. 2,2 millioner kroner, med en bruttomargin på ca. 30 %. På teknisk drift/support omsetter man for ca. 600.000 kroner. Her opererer selskapet stort sett med timefakturering av kundenes faktiske bruk av support- og installasjons-/driftstjenester.

 

Virksomheten har 4 kontorer i et kontorsfellesskap, der man har tilgang til spiserom / møterom, toalett etc. Leien er på 7.000 per måned og kontrakten kan sies opp med 3 måneders varsel.

 

Dagens 2 eiere ønsker å forandre innholdet i sitt yrkesliv, der den ene ønsker å drive en annen type virksomhet. Man er imidlertid åpen for å finne fleksible overgangsordninger, slik at virksomheten blir overdratt på en hensiktsmessig måte. For eksempel kan 1 av eierne fortsette hos ny eier i en kortere eller lengre periode. Vedkommende kan også fortsette som ansatt, dersom ny eier er en litt større organisasjon som kan gi ham flere faglige utfordringer.

 

Mulige kjøpere kan for eksempel være selskaper som har:

 

  • Leverandører av datatjenester som webhotell og teknisk drift/support, samt hardware, som ønsker å kjøpe seg en større omsetning
  • Selskaper som ønsker seg en etablering i Oslo, men ønsker å starte med en eksisterende struktur med tilhørende kundeportefølje
  • Ansatte med et ønske om å drive egen virksomhet, men som vil slippe den usikre gründerfasen.

Bedriftsmegling på Facebook Bedriftsmegling på Twitter Bedriftsmegling på LinkedIn Til toppen