Tlf.: 22 83 04 00
Bedriftsmegling

Bedrift til salgs / partnersøk

Attraktiv mekanisk / plateverksted på Østlandet søker ny eier.

Bedriftsmegling sak ID 129

Virksomhet: Mekanisk / plateverksted på Østlandet

Status: Solgt

Sammendrag; Verkstedet har:

 

  • En stabil kundemasse, 90 - 95 % av salget er til tidligere kunder, ca 15 års drift, ca 5 millioner i omsetning med positivt resultat (2002, 2003 og 2004)
  • 6 ansatte med dagens eier
  • Forbedringspotensial finnes innen markedsføring, salg av komplementære produkter og mer effektiv utnyttelse av verkstedets lokaler. Samt synergier på personalsiden.

 

Verkstedlokalet er på ca 1500 m2 og det finnes god plass til flere ansatte. Leiekontrakten er attraktiv og løper i ytterligere 5 år, med rett til 10 års forlengelse. Om ønskelig er det adgang til fremleie av areal utover det driften har behov for. Hovedproduktet (60 %) selges til gassindustrien, 20 % er transportutstyr (både spesial- og standardprodukter), 15 % kabeltrommer og resten ca 5 %.

 

Hovedproduktet blir brukt på bensinstasjoner, industri, restauranter, storkjøkken, sykehus, hus og hytter. Her er selskapet den største produsenten og leverandøren i Norge.

 

Verkstedets kunder er lokalisert over hele landet. Kabeltrommene blir i hovedsak eksportert, mens noe av de andre produktene blir indirekte eksportert.

 

Selskapet har i dag 4 man på verkstedet, eieren står får design, engineering og salg, og 1 ansatt med 15 års ansiennitet skjøter regnskap og administrasjon. Selskapet har ikke drevet med aktiv markedsføring. Verkstedet har hatt stabile omsetnings & resultattall. 2005 tegner til å bli et spesielt godt år.

 

Maskinparken består av platesaks, hydraulisk plateknekkemaskin, programmerbar stansemaskin, sag og diverse sveiseutstyr.

 

Innehaveren ønsker å selge verkstedet på grunn av sykdom, men er forberedt på å bistå ny eier i en periode etter salget.

 

Mulige kjøpere kan for eksempel være personer eller selskaper som:

 

  • Ønsker økt verkstedkapasitet og vil overta en virksomhet med stabile arbeidstakere med lang erfaring
  • Et ønske om å drive en egen mekanisk verksted, men vil slippe den usikre gründerfasen
  • Har komplementære produkter og kan dermed oppnå synergier med verkstedets produktsortiment
  • Har et egnet salgspapparat som kan løfte salget og dermed ytterlige øke lønnsomheten.

Bedriftsmegling på Facebook Bedriftsmegling på Twitter Bedriftsmegling på LinkedIn Til toppen