Nortelco Electronics overtas av Adeptor

Nortelco Nordic AS og Adeptor AS har blitt enige om at 100% av aksjene i Nortelco Electronics AS selges til Adeptor med virkning fra 1.7.2021. Nortelco Electronics AS vil bli drevet med nåværende navn ut 2021 mens de to selskapene blir kjent med hverandre og finner en egnet struktur for fremtiden.

Nortelco har fra starten i 1945 hatt hovedfokus på elektroprodukter. Senere ble elektronikkområdet introdusert og på 2010-tallet beveget konsernet seg inn på automasjon. De to sistnevnte forretningsområdene er i dag samlet i Nortelco Electronics AS, sidestilt med Nortelco AS som fremdeles konsentrerer seg om elektroproduktene. Nortelco AS er ikke påvirket av avtalen og vil bli drevet videre av nåværende eiere med fokus på vekst og videreutvikling av elektrovirksomheten, både organisk og ved eksternt volum.

Adeptor AS har 20 års erfaring som en verdiøkende distributør av elektronikk og elektrisk utstyr for krevende markeder for et utvalg av globalt anerkjente merkevarer, inkludert Belden og Hubbell. Adeptor er aktive innenfor områdene industriell IT, industriell telekommunikasjon, EX og industribelysning samt EX kabelinnføringer.

Adeptor ser flere interessante sammenhenger mellom sitt etablerte forretningsområde innen industriell IT og automasjonsmiljøet i Nortelco Electronics. Sistnevnte har i en årrekke utmerket seg med klasseledende kompetanse på blant annet PROFIBUS og PROFINET.

Videre ser Adeptor at kjernevirksomheten i Nortelco Electronics – gjennom for eksempel avanserte test og måleinstrumenter – gir en helt ny og samtidig relevant tilvekst i produktporteføljen og sikrer tilstedeværelse i nye og bærekraftige markeder.

Både Adeptor og Nortelco Electronics deler samme grunnleggende forretningsmodell og visjon, der man satser på distribusjon av kompetansekrevende produkter til profesjonelle markeder, drevet fram av lidenskapelige fagpersoner og produktspesialister som skaper merverdi for sine partnere.

Oslo, 01.07.2021

Dag Ivar Roald
Daglig leder / Managing director – Adeptor AS
www.adeptor.no

Svein Hermansen
Daglig leder / Managing director – Nortelco Electronics AS

Espen Nysted
CEO – Nortelco Nordic ASHar du spørsmål i forbindelse med kjøp eller salg av bedrifter, kontakt en av våre bedriftsmeglere. Salg av firma / bedriftsmegling er vår spesialitet.

Hold deg oppdatert.
Følg Connecto på LinkedIn: